We zijn pas twee weken ver in de competitie van Eerste Nationale en nu al is er bijna geen touw meer vast te knopen aan het klassement. Door de forfaitmatchen van het failliete Roeselare en de wekelijkse afgelastingen vanwege besmettingen met Covid-19 is het klassement van onze hoogste amateurafdeling één grote onoverzichtelijke warboel.

Op de eerste speeldag was het al meteen raak. Twee wedstrijden konden niet worden afgewerkt. Wegens een corona-geval bij Dessel kon de match tussen de Kempense ploeg en tegenstander Mandel United geen doorgang vinden. Ook de wedstrijd tussen Roeselare en Dender werd niet gespeeld. De curator gaf geen toestemming om te spelen aan de failliete thuisploeg, die dus forfait moest geven.

Op speeldag was het nog triester gesteld met de afgelastingen. Maar liefst de halve speeldag viel uit. Vier van de acht wedstrijden werden niet gespeeld. Roeselare gaf opmieuw forfait tegen Mandel en bij de ontmoetingen tussen RFC Liège en Francs Borains, Visé-Patro Eisden en Dender-Dessel Sport gooide Covid-19 roet in het eten.

Het klassement ziet er na twee speeldagen zo uit:

01.Thes Sport2-6
02.KSK Heist2-4
03.Winkel Sport2-3
04.Francs Borains1-3
05.Royal Knokke FC2-3
06.URSL Visé1-3
07.Olympic Charleroi2-3
08.Patro Eisden Maasmechelen1-1
09.RFC Liège1-1
10.Rupel Boom2-1
11.FCV Dender EH0-0
12.Dessel Sport0-0
13.KFC Mandel United0-0
14.KVK Tienen2-0
15.La Louvière Centre2-0
16.KSV RoeselareFF

Koploper THES uit Tessenderlo is de enige ploeg die zijn twee competitiewedstrijden al afwerkte en die twee matchen ook nog eens wist te winnen. Tienen en La Louvière speelden ook al ieder twee keer, maar verloren steeds. Zij staan daarom nog op nul punten.

Net als Dender, Dessel en Mandel. Ook allen puntloos, maar dat kan ook niet anders, want deze drie ploegen kwamen deze competitie nog helemaal niet in actie.

Speeldag drie zou het aankomende weekeinde normaal gesproken de tweede speeldag moeten opvolgen. Zo niet in Eerste Nationale. Vanwege de geprogrammeerde wedstrijden in de vijfde ronde van de Beker van België heeft de kalendercommissie de bijna volledige derde speeldag verplaatst naar woensdag 11 november 2020. Met uitzondering van de match KVK Tienen-Mandel United. Die wordt aanstaande zondag gespeeld.

Dat is alleszins de bedoeling.

Lees het laatste nieuws uit het amateurvoetbal in de DFVF-AMATEURVOETBALBLOG