In een vriendschappelijke interland versloeg Marokko vrijdagavond Senegal met 3-1. Standard-middenvelder Selim Amallah scoorde de openingstreffer voor de Leeuwen van de Atlas. Samy Mmaee – verdediger bij STVV – maakte zijn debuut voor het nationale team van Marokko. Bruggeling Krépin Diatta startte aan de aftrap bij Senegal.

Geen interlandwedstrijden met inzet in Afrika, dus spelen de landenteams oefenwedstrijden tegen elkaar. Vrijdagavond ontving het Marokko van Selim Amallah (Standard) en Samy Mmaee (STVV) het Senegal van Krépin Diatta (Club Brugge).

Amallah bracht Marokko na tien minuten voetballen op voorsprong. In de tweede helft scoorde de thuisploeg nog twee keer, Youssef En-Nesyri (Sevilla FC) en Youssef El-Arabi (Olympiakos) waren de doelpuntenmakers van dienst. In het slot trapte Ismaïla Sarr (Watford) de Senegalese eerredder vanop de stip tegen de netten.

Interlanddebuut Mmaee

Bij de thuisploeg maakte STVV-verdediger Mmaee zijn interlanddebuut achterin de Marokkaanse defensie, hij mocht driekwart wedstrijd meespelen.

Mmaee heeft als Marokkaanse Belg met Kameroense roots een dubbele nationaliteit en kwam in het verleden reeds uit voor de jeugd – en beloftenploeg van de Rode Duivels. Door zijn debuut te maken bij het nationale team van Marokko is de 24-jarige Mmaee als voetballer nu officieel verbonden aan het Noord-Afrikaanse land.

Dinsdag speelt Marokko een tweede oefeninterland, DR Congo met onder meer Jordan Botaka (AA Gent), Nill De Pauw (Antwerp FC) en Edo Kayembe (KAS Eupen) is dan de tegenstander van dienst. Senegal neemt het diezelfde dag op tegen Mauritanië.

Lees ook: STVV-verdediger Samy Mmaee voor het eerst opgenomen in nationale selectie Marokko