Mamadou Sylla trekt na drie jaar definitief de deur dicht bij AA Gent. De 26-jarige aanvaller, die in België vooral bij KAS Eupen naam maakte, tekende transfervrij bij de Spaanse tweedeklasser Girona FC. Bij AA Gent was de Spaanse Senegalees overbodig geworden.

Voor Sylla worden het niet zijn eerste voetbalpassen in Spanje: de geboren Senegalees verhuisde op zijn tiende naar Spanje en speelde daar voor EC Granollers, FC Barcelona, CE Mataró, Espanyol Barcelona en Racing Santander. In het seizoen 2016/17 leende Espanyol hem uit aan Eupen, waar hij in 39 wedstrijden goed was voor dertien goals en elf assists.

In de zomer van 2017 nam Eupen de aanvaller definitief over van Espanyol, om hem vervolgens meteen te verkopen aan AA Gent voor 3,85 miljoen euro. De transfer viel echter tegen: in 35 wedstrijden was Sylla goed voor slechts twee goals en vijf assists. Uitleenbeurten aan STVV, Zulte Waregem en FK Orenburg brachten geen soelaas, waarop Gent de overbodige aanvaller transfervrij liet terugkeren nar Spanje.

Advertentie