Het was een serieuze klap voor Sammy Bossut en Zulte Waregem, toen de doelman op 1 augustus een zware hersenschudding en een schedelfractuur opliep. Door een ongelukkige botsing met Jordan Botaka van KAA Gent zag Bossut zijn seizoensbegin volledig in het water vallen. Iets meer dan twee maanden later staat Bossut weer op het trainingsveld.

De eerste weken na het ongeluk was er nog veel onduidelijkheid over hoe en wanneer Bossut terug zou kunnen komen. Na positief nieuws uit enkele onderzoeken kon Bossut stap voor stap aan zijn terugkeer tussen de palen werken. Die terugkeer begon met veel individueel werk en hard labeur in de fitnessruimte van Zulte Waregem.

Vandaag staat de 35-jarige doelman effectief terug tussen de palen, weliswaar met een keepershelm. Hij volgt daarmee het voorbeeld van Premier League-legende Petr Cech. De Tsjechische doelman speelde na een botsing in 2006, tijdens een wedstrijd met Chelsea tegen Reading, voor de rest van zijn carrière met een keepershelm.

Op de eerste speelminuten van Bossut is het nog even wachten. Hij is voorlopig zeer voorzichtig en gaat nog niet in duel op training. In Het Laatste Nieuws gaf de goalie aan dat hij hoopt om tegen eind dit jaar volledig speelklaar te zijn.