Na de eerste twee speeldagen in het Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatietoernooi tellen slechts twee landenteams zes punten: voetbalgrootmachten Argentinië en Brazilië. Uruguay leed gisteren een pijnlijke nederlaag tegen Ecuador, Bolivia en Venezuela blijven achter met 0 punten.

Verslag speeldag 1: https://doorfansvoorfans.org/2020/10/10/wk-kwalificatie-zuid-amerika-argentinie-brazilie-colombia-en-uruguay-falen-niet-op-speeldag-1/

Bolivia 1-2 Argentinië
De Argentijnen hadden het moeilijk tegen Bolivia, maar dankzij Serie A-spelers Lautaro Martínez en Joaquín Correa werd de openingstreffer van Marcelo Moreno (Cruzeiro) teniet gedaan. Zes op zes voor Messi en co. Bolivia leverde een hoopgevende prestatie af na de 5-0-pandoering in Brazilië enkele dagen terug.

Ecuador 4-2 Uruguay
De grote verrassing van de speelronde. Voor Luis Suárez in minuten 84 en 90+5 twee strafschoppen binnenschoot, had de thuisploeg al viermaal gescoord via Moises Caicedo (Independiente del Valle), twee keer Michael Estrada (Toluca) en Gonzalo Plata (Sporting). Een verdiende overwinning van Ecuador, dat net als Uruguay 3 op 6 laat noteren.

Venezuela 0-1 Paraguay
De bezoekers monopoliseerden de bal en werden daarvoor beloond met een zuinige 0-1-zege. Gastón Giménez (Chicago Fire) trof vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd raak.

Peru 2-4 Brazilië
Een goed counterend Peru ging ten onder na de grote Neymar-show. De Braziliaanse ster mikte twee zelf uitgelokte penalty’s tegen de touwen en tekende in de extra tijd van de tweede helft nog voor zijn derde treffer. Ondertussen vond ook Richarlison de weg naar doel. Een makkelijke zege was het absoluut niet, want Peru kwam twee keer op voorsprong, via André Carrillo (Al-Hilal Saudi) en Renato Tapia (Celta Vigo). In de slotfase pakte Carlos Zambrano nog een rode kaart, en na affluiten deed zijn naamgenoot Carlos Cáceda (reservedoelman) hetzelfde.

Neymar (64 goals) steekt de legendarische Ronaldo (62) voorbij in de Braziliaanse topschutterslijst aller tijden. Enkel Pelé (77) staat nog boven Neymar.

Chili 2-2 Colombia
Dankzij een doelpunt van Jefferson Lerma (Bournemouth) kwamen de Colombianen vroeg op voorsprong. Na een penaltygoal van Arturo Vidal en een treffer van Alexis Sánchez naar het einde van de tweede helft toe, zag het er echter opeens minder goed uit voor de bezoekers. Niemand minder dan Radamel Falcao (Galatasaray) hing de bordjes in minuut 90+1 weer gelijk.


Klassement

  1. Brazilië 2-6 (+7)
  2. Argentinië 2-6 (+2)
  3. Colombia 2-4 (+3)
  4. Paraguay 2-4 (+1)
  5. Ecuador 2-3 (+1)*
  6. Uruguay 2-3 (-1)
  7. Chili 2-1 (-1)
  8. Peru 2-1 (-2)
  9. Venezuela 2-0 (-4)
  10. Bolivia 2-0 (-6)

* Play-offs