Woensdag knokte Jérémy Doku zich met de Rode Duivels nog naar een moeizame overwinning tegen IJsland, amper twee dagen later maakt de flankaanvaller al zijn debuut voor Stade Rennes. De voormalige aanvaller van Anderlecht viel vrijdagavond kort voor affluiten in tegen Dijon, maar kon puntenverlies voor zijn ploeg niet meer vermijden.

Met een prijskaartje van circa 27 miljoen euro is Jérémy Doku dé Belgische transfer van afgelopen zomer. De Franse subtopper Stade Rennes kocht de jonge flankaanvaller voor een fiks bedrag over van Anderlecht.

Op zijn debuut in het shirt van zijn nieuwe werkgever moest de 18-jarige Rode Duivel niet lang wachten. Vrijdagavond mocht Doku bij een 1-1–tussenstand op bezoek bij hekkensluiter Dijon in het slot van de partij invallen.

In een kort maar krachtige invalbeurt van ruim tien minuten toonde de vleugelspeler op de rechterflank een aantal keer zijn snelheid en pakte hij uit met een aantal flukse bewegingen. Aan een overwinning kon de Belg van Ghanese afkomst zijn team echter niet meer helpen.

Door het puntenverlies in Dijon verliest Rennes dit weekend mogelijk zijn leidersplaats in de Franse Ligue 1. Dijon pakt zijn tweede punt van het seizoen en blijft op een laatste plaats staan in het klassement.

Lees ook: TRANSFER: Jérémy Doku zet krabbel onder contract tot 2025 bij Rennes