De Schotse topper tussen Celtic en Rangers FC eindigde zaterdagmiddag op een 0-2-overwinning voor de bezoekers. De troepen van coach Steven Gerrard behouden hun leidersplaats en lopen in de stand vier punten uit op Celtic, dat wel één wedstrijd minder achter de kiezen heeft.

Met Celtic tegen Rangers FC stond er zaterdagmiddag een traditionele topper op het programma in de Schotse Premiership, ook wel gekend als The Old Firm. Het burenduel tussen de nummer twee en de nummer één in de stand eindigde op een 0-2-overwinnng voor Rangers.

In een leeg en stil Celtic Park bracht Connor Goldson de bezoekers na tien minuten voetballen op voorsprong. Celtic vond voor de pauze geen antwoord op dat tegendoelpunt en in de tweede helft trof Rangers een tweede keer raak. Opnieuw was het Goldson die scoorde.

De bezoekers die het betere van het spel hadden kwamen niet meer in de problemen en boekten een belangrijke zege op het veld van stadsrivaal Celtic.

In de stand loopt trainer Steven Gerrard – voormalig Liverpoolmiddenvelder – met zijn ploeg vier punten uit op The Celts die met een wedstrijd minder gespeeld op een tweede plaats blijven steken. Donderdag neemt Rangers het op tegen Standard in de Europa League.

Spannende tweestrijd

Celtic won de afgelopen negen seizoenen de titel in Schotland. Vorig seizoen boden The Gers al enig tegenwerk, maar moesten ze de titel na een zwak seizoenseinde opnieuw laten aan Celtic.

Dit jaar lijkt Rangers meer dan ooit een geduchte tegenstander te zijn om die reeks van de wit-groenhemden opnieuw te doorbreken. Een spannende tweestrijd om de landstitel tussen de twee buren uit Glasgow is op til. De laatste titel van Rangers dateert inmiddels van tien seizoenen geleden.