De Premier League-clubs moesten op 20 oktober hun definitieve Premier League-selectie indienen. Bij Chelsea staat een opvallende naam op die lijst: Petr Cech. De gepensioneerde doelman vervult sinds vorig seizoen de rol van technisch adviseur voor The Blues.

Na het seizoen 2018/2019 maakte Petr Cech na een matig seizoen bij Arsenal een einde aan zijn keeperscarrière. Het seizoen daarna keerde hij terug naar Chelsea als technisch adviseur. De afgelopen seizoenen kenden The Blues wat keepersproblemen. Het kwam nooit zo ver dat de Tsjech uit zijn voetbalpensioen moest komen, maar vandaag staat hij wel op de spelerslijst. “Door de onzekere omstandigheden waar we in leven, staat hij op de lijst als voorzorgsmaatregel. Hij staat ingeschreven als speler zonder contract”, klinkt het bij Chelsea FC.