Excel Moeskroen heeft trainer Fernando Da Cruz op de keien gezet. De Franse coach werd afgelopen zomer teruggehaald na een eerdere passage op Le Cannonier, maar na een 3 op 27 zet de hekkensluiter hem aan de deur.

Da Cruz volgde afgelopen zomer de Duitser Bernd Hollerbach op, maar oogstte daarbij niet veel succes. Met slechts drie behaalde punten in negen wedstrijden, allemaal na een gelijkspel, bengelen de Henegouwers na bijna een derde van de competitie op de laatste plaats. Exit Da Cruz dus, voor de tweede keer sinds 2015.

Da Cruz wordt op Le Cannonier opgevolgd door Jorge Simão. De 44-jarige Portugees coachte sinds 2014 verschillende Portugese clubs en was van 2019 tot 2020 trainer van het Saoedische Al-Feiha. Ook zijn landgenoten João Sacramento en Miguel Cardoso waren in beeld als mogelijke opvolgers van Da Cruz.

Advertentie