Killian Overmeire heeft zijn afscheid als profvoetballer aangekondigd. De 34-jarige middenvelder vond na het faillissement van Lokeren geen nieuwe club en zet er nu een punt achter. Een avontuur in de lagere divisies sluit Overmeire, die een aanbod van eersteklasser Waasland-Beveren afsloeg, niet uit.

De profcarrière van Overmeire eindigt zo in mineur. De middenvelder sloot zich in 1994 aan bij Lokeren, waar hij in 2003 zijn profdebuut maakte, en speelde nooit voor een andere club. Zowel in 2012 als in 2014 won hij als aanvoerder de Beker van België. In 2008 speelde hij ook eenmaal voor de Rode Duivels in een vriendschappelijke interland tegen Luxemburg. Overmeire heeft bijna 500 officiële wedstrijden voor Lokeren op zijn teller staan.

Sinds het faillissement van Lokeren afgelopen voorjaar traint Overmeire mee met Club NXT, het beloftenelftal van Club Brugge dat zijn thuiswedstrijden… op Daknam speelt. Streekrivaal Waasland-Beveren polste als enige eersteklasser nog eens, maar uit principe ging Overmeire niet op dat aanbod in. De eenmalige Rode Duivel sluit een avontuur in de lagere divisies Lokeren-Temse wordt genoemd evenwel niet uit.