Vier van de acht ploegen hebben inmiddels het eerste kwart van de competitiewedstrijden in 1 B achter de rug. Nieuwkomer Seraing voert de ranglijst aan. Van de zeven gespeelde wedstrijden wonnen de Luikenaars er vijf. Dat zijn mooie resultaten voor een promovendus. Nog indrukwekkender zijn de doelpuntencijfers: al vijfentwintig keer liet Seraing het net van de tegenstander bollen.

Vijfentwintig goals in zeven wedstrijden, dat is een moyenne van drieënhalf doelpunt per gespeelde match. Ongeëvenaarde cijfers voor 1B. In het seizoen 2016/2017 scoorde Lierse 18 keer in zijn eerste zeven matchen, Beerschot maakte er in de jaargang 2017/2018 veertien, Westerlo in 2018/2019 dertien en Virton wist vorig seizoen in de eerste zeven wedstrijden zestien keer het net te vinden.

Spektakel

Matchen van Seraing zijn dit seizoen een garantie op spektakel. Want buiten het feit dat de Métallo’s er zelf lustig op los scoren, moet de verdediging ook geregeld een tegentreffer slikken. Al zestien maal wist de tegenstander de defensie van Seraing in de luren te leggen. Uitslagen als 3-5 (tegen Lommel), 2-5 (tegen Lierse Kempenzonen), 6-1 (tegen Club NXT) of 3-4 (tegen RWDM): in het Stade du Pairay kijkt niemand er meer vreemd van op.

Georges Mikautadze

Het doelpuntenaantal van Seraing komt voor het leeuwendeel op het conto van spits Georges Mikautadze. De Fransman met Georgische roots scoorde deze competitie al veertien keer. Een keurig gemiddelde van twee per wedstrijd. In de topscorersranking laat de in Lyon geboren aanvaller Yvan Yagan (RWDM) en Dante Vanzeir (Union), elk goed voor vier doelpunten, ver achter zich.

Tijdens zijn debuut tegen Lommel, gaf Mikautadze met vier doelpunten meteen zijn visitekaartje af. Tegen Lierse Kempenzonen scoorde hij een hattrick en een week later tegen Club NXT deed hij dat nog eens dunnetjes over. Alleen tegen Westerlo (0-2-nederlaag) bleef de negentienjarige rechtspoot droog staan.

In zijn eentje scoorde Mikautadze al vaker dan alle spelers van bijvoorbeeld Union Saint-Gilloise samen. Union en Lommel wisten in deze competitie tot nu toe dertien keer te scoren, gevolgd door Lierse (elf treffers) en RWDM (tien).