Liverpool zag vorig weekend tegen Everton Virgil van Dijk ongelukkig uitvallen. Na een pijnlijke tackle van Jordan Pickford liep de Nederlander een zware kruisbandblessure op. Hoelang The Reds hun verdediger missen, willen ze in Liverpool niet lossen, wel is het duidelijk dat Van Dijks seizoen nu al ten einde is. Daarom moet Liverpool uitkijken naar een nieuwe centrale verdediger en denkt het aan Ozan Kabak (20).

Kabak is bezig aan zijn tweede seizoen bij Schalke. Eerder speelde hij bij Stuttgart en Galatasaray. Liverpool toonde afgelopen zomer al interesse voor de Turk, maar toen bleef een transfer uit. Met het uitvallen van Van Dijk zou Liverpool in januari misschien wel voor Kazak gaan, zo meldt Sports Mediaset.

De Duitsers vragen 27 miljoen euro voor hun verdediger, die ook interesse geniet van AC Milan. Ook Sevilla-verdediger Diego Carlos is een optie voor de kampioen uit de Premier League, maar Liverpool lijkt de kaart van de Turk te trekken.