De Servische international Luka Jovic (22) hangt in zijn thuisland een gevangenisstraf van zes maanden boven het hoofd. De aanvaller van Real Madrid wordt het overtreden van de coronamaatregelen ten laste gelegd, zo meldde het Servische persbureau Tanjug donderdagavond. De rechtbank buigt zich vrijdag over de zaak.

De voormalige spits van het Duitse Eintracht Frankfurt keerde in maart tijdens de corona-onderbreking van de Spaanse voetbalcompetitie terug naar zijn thuisland Servië, terwijl hij op dat moment in Madrid een zelfisolatie van twee weken moest uitzitten na een besmetting van een ploeggenoot. Volgens diverse berichten in de media zou de Serviër zijn teruggekeerd om de verjaardag van zijn vriendin in de hoofdstad Belgrado te vieren. Hijzelf liet toen weten naar de apotheek geweest te zijn.

Celstraf

Enkele dagen na het voorval verontschuldigde Jovic zich op de sociale media voor zijn gedrag. “Ik vind het jammer dat sommige mensen hun werk niet professioneel hebben uitgeoefend en me geen specifieke instructies hebben gegeven hoe ik me moest gedragen tijdens mijn zelfisolement. In Spanje had ik de toestemming om naar de supermarkt en de apotheek te gaan, maar hier in Servië was dat niet het geval. Ik wil me verontschuldigen bij de mensen die ik eventueel in gevaar zou hebben gebracht. Ik hoop dat we dit samen allemaal kunnen overwinnen, ” klonk het in maart. Jovic testte negatief op het virus.

De Servische staatsomroep Radio Televizija Srbije (RTS) meldde dat Jovic de mogelijkheid had om een ​​boete van 3,5 miljoen dinar (ongeveer 30.000 euro) te betalen, maar die optie legde hij naast zich neer. Nu hangt hem dus mogelijk een gevangenisstraf van een half jaar boven het hoofd, al lijkt het ons sterk dat de speler van Real Madrid écht achter de tralies zal belanden. Vrijdag beraadt de rechtbank zich over de zaak.

De Spaanse topclub kocht de aanvaller in de zomer van 2019 voor zo’n 60 miljoen euro over van Eintracht Frankfurt. Jovic trof in 31 officiële wedstrijden dusver twee keer raak voor de Koninklijke.