Door Fans voor Fans bekijkt de buitenlandse sportkranten en geeft u de belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen voetbalweekend mee.

De cover van Sport op maandag 26/10/2020

De Spaanse krant ‘Sport’ opende maandag met de bewering dat scheidsrechter Martinez Munuera een Real-supporter is. De politieman uit Benidorm floot zaterdag zijn eerste Clásico en werd meteen zwaar op de korrel genomen omwille van een discutabele strafschop. Dat Spaanse ‘onderzoeksjournalisten’ beweren ontdekt te hebben dat Munuera al jarenlang fervent supporter is van Real Madrid zet de spotlight nog meer op die penaltyfase.

Ook Ronald Koeman kon de penalty niet aanvaarden. De Nederlandse coach beschuldigde de VAR ervan om steeds in het nadeel van Barcelona te fluiten. Nochtans zou Koeman beter wat meer naar zichzelf kijken. De voormalige bondscoach had voorafgaand aan El Clásico de perceptie mee, maar blijft achter met 7 op 15. Hij beseft dat Barça af moet van de afhankelijkheid van Messi en probeert nieuwe spelers te integreren in het elftal. Tieners Pedri, Fati, Dest en Trincão krijgen de kans om zichzelf verder te ontwikkelen, maar een wedstrijd tegen Real Madrid is daarvoor niet het juiste toneel.

De jonge talenten toonden zich wel, maar zijn niet van het niveau MSN of BBC. Messi mist Cristiano Ronaldo, het is niet toevallig dat de Argentijn sinds het vertrek van zijn eeuwige rivaal niet meer scoorde in de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Naast Messi, Benzema, Ramos en Courtois was het zoeken naar andere wereldsterren in Camp Nou. De tijd van de Galácticos, de Xavi’s en Iniesta’s van deze wereld ligt achter ons. El Clásico mist haar sterren.

De cover van BN DeStem op maandag 26/10/2020

Sterretjes zag Arjan Swinkels zaterdagavond wel, Ajax verpletterde VVV Venlo met 13-0. Dinsdagavond staat het Champions League-duel tegen Atalanta op het programma. Een absolute kijktip, want doelpunten zijn gegarandeerd. Gli Orobici scoorden na Manchester City en het oppermachtige Bayern München het afgelopen seizoen de meeste doelpunten in Europa. Dat aanvallen de beste verdediging is, lijken ze intussen overal in de voetbalwereld begrepen te hebben. In de Premier League werd dit seizoen al aan de lopende band gescoord en ook in de Champions League zaten de meest aanvallende teams het langst in het eindtoernooi.

De cover van La Gazetta dello Sport op 26/10/2020

In Italië beheerste het derde gelijkspel van Juventus de kranten. Zondagavond kwam De Oude Dame niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen middenmotor Hellas Verona. Na eerdere gelijke spelen tegen staartploeg Crotone en AS Roma neemt de kritiek op Andrea Pirlo toe. Vooral centraal achterin zit Juventus in de penarie, ouderdomsdeken Bonucci moest het veld geblesseerd verlaten en ook De Ligt, Chiellini en Alex Sandro sukkelen met blessures.

Woensdagavond werd een duel tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo verwacht, maar de Portugees wacht nog steeds op een negatieve coronatest. De kans is reëel dat Juventus zonder zijn sterspeler zal moeten aantreden. Aanwinst Kulusevski kon de meubelen nog redden tegen Hellas Verona en hoopt dat tegen Barça opnieuw te kunnen verwezenlijken.

De cover van The Daily Mirror op maandag 26/10/2020

Marcus Rashford werd geëerd voor zijn strijd tegen armoede. De aanvaller van Manchester United zorgde ervoor dat kansarme kinderen niet alleen tijdens het schooljaar gratis maaltijden krijgen, maar ook tijdens de vakantie. Rashford kreeg in zijn jeugd zelf ook te maken met armoede en zorgde er via een open brief aan de Britse regering voor dat een eerdere beslissing om te stoppen met de maaltijden ongedaan werd gemaakt. Dergelijke initiatieven kunnen we alleen maar loven.

De wedstrijd op Old Trafford tegen Chelsea loven is helaas niet mogelijk. Voorafgaand aan de wedstrijd werd met argusogen naar de defensie van beide kampen gekeken, vandaar ook de keuze voor de duo’s McTominay-Fred en Jorginho-Kanté. Na een oersaaie wedstrijd was een 0-0-gelijkspel de terechte uitslag. Manchester United blijft achter met een dramatische 7 op 15, een puntje minder dan stadsgenoot Manchester City. Pep Guardiola en Ole Gunnar Solskjær komen meer en meer onder vuur te liggen. Miljoenen uitgeven aan de defensie, een gigantisch loon opstrijken, de beste infrastructuur ter wereld hebben… het kan allemaal niet baten voor de clubs uit Manchester. Tegen Marseille en Leipzig moet er gewonnen worden.

De cover van Bild op zondag 25/10/2020

In Duitsland beheerste naast corona De Revierderby het nieuws. Dortmund – Schalke was in het verleden een absolute topaffiche. Tegenwoordig is het een wedstrijd tussen een titelkandidaat en een degradatiekandidaat. Dortmund won eenvoudig met 3-0 dankzij goals van Akanji, Haland en Hummels. Intussen raast Bayern München als vanouds door de competitie, Robert Lewandowski scoorde opnieuw een hattrick en brengt Die Rekordmeister op 1 punt van leider RB Leipzig.

L'Equipe du 26 octobre 2020
De cover van L’Equipe op 26/10/2020

In Frankrijk is er vooral aandacht voor de 92ste zege van Lewis Hamilton, de Britse wereldkampioen vestigt daarmee een record. Daarnaast is er ook aandacht voor de 4-1-zege van Olympique Lyon tegen AS Monaco, beide ploegen hadden hun seizoensstart gemist en aasden op revanche. Mede dankzij een beresterke Depay nam Lyon al snel de maat van AS Monaco. Verder prijkt PSG als vanouds weer op kop, in het kielzog gevolgd door het Lille waar Jonathan David zijn basisplaats verloor.

Advertentie