De situatie van Sébastien Dewaest is uitzichtloos. Ondanks enkele gesprekken met de clubleiding en met nieuwe coach Jess Thorup werd besloten om de centrale verdediger niet opnieuw op te nemen in de A-kern.

Dewaest arriveerde in 2015 in Limburg, bij de competitiestart had hij er meteen een basisplaats. Philippe Clement tilde hem naar een hoger niveau, waardoor hij een groot aandeel had in de Genkse landstitel. Onder Hannes Wolf moest de ex-kapitein genoegen nemen met een plaats op de bank. Na een opstootje op training stuurde de Duitser hem naar de B-kern. Aan het Limburgse avontuur van Dewaest lijkt nu een einde te komen.

Via de clubwebsite laat KRC Genk weten dat de verschillende gesprekken tussen de speler en de sportieve leiding niet tot een doorbraak hebben geleid. Hij zal zijn conditie verder onderhouden bij het tweede elftal, vermoedelijk in afwachting van een transfer in de wintermercato. De vroegere kapitein zou zelf alvast openstaan voor een nieuwe club. In het verleden flirtte Dewaest al met Anderlecht.

Advertentie