Ondanks de dominante 0-2-overwinning van Borussia Dortmund tegen Arminia Bielefeld, hebben Die Borussen het veld met een domper verlaten. Dubbele doelpuntenmaker Mats Hummels liep een hamstringblessure op.

Zaterdagnamiddag won Borussia Dortmund na een dominante vertoning met 0-2 van promovendus Arminia Bielefeld. De bezoekers hadden 75% balbezit, wat resulteerde in 21 schoten en tien daarvan belandden binnen het doelkader. De geel-zwarte ploeg stond ook maar twee matige schoten op doel toe.

Dat het niet méér scoorde, lag aan de efficiëntie van de aanvallers. Goede kansen genoeg, maar Jadon Sancho, Marco Reus, Thorgan Hazard, Julian Brandt en Giovanni Reyna konden de letten niet laten trillen. Het Noorse supertalent Erling Haaland had dat hoogstwaarschijnlijk wel gedaan, maar de spits kampt volgens Bild met een knieblessure en zou wellicht niet op tijd fit zijn voor de confrontatie met Club Brugge aanstaande woensdag.

Clublegende Mats Hummels wist tweemaal te scoren, een keer op hoekschop en eenmaal na een voorzet, maar moest het veld vroegtijdig verlaten. Vijf minuten voor het einde sprint hij terug na een aanval en grijpt hij naar zijn hamstrings. Een domper op de vreugde van BVB. Hij is de defensieve leider van de ploeg én het grootste wapen op stilstaande fases. Hij zal er in Brugge waarschijnlijk ook niet bij zijn.

Kan Club Brugge stunten?

De verdiende punten tegen Zenit Sint-Petersburg waren de punten waar Club Brugge op rekende, maar het feit dat het die op verplaatsing pakte, is toch best knap. Tegen SS Lazio had Club op voorhand allicht getekend voor een punt, maar enkele sterkhouders van de Italianen waren afwezig. Na een sterke wedstrijd had Club zelfs op meer dan enkel een gelijkspel mogen hopen. Nu zullen opnieuw twee sterkhouders afwezig zijn en krijgen de Bruggelingen een nieuwe kans om punten te pakken. Twee jaar geleden wisten ze al eens een punt te pakken tegen de club van Axel Witsel, Thorgan Hazard en Thomas Meunier.

Advertentie