Jess Thorup zou dicht bij een vertrek staan bij Genk. De Deense coach, die amper vijf weken geleden neerstreek bij de Limburgers, wordt volgens de Deense pers de nieuwe coach van FC Kopenhagen. Genk bevestigde de Deense interesse, maar meldt dat er nog gesprekken moeten komen.

FC Kopenhagen is op zoek naar een vervanger voor Ståle Solbakken, die in 2013 onze landgenoot Ariël Jacobs opvolgde als trainer. De Deense vicekampioen aast daarbij nadrukkelijk op Thorup en heeft daarbij een opstapclausule van omgerekend ruim 500.000 euro voor over. “Er moeten nog gesprekken gevoerd worden met Jess en zijn entourage om hierover een duidelijk standpunt te kunnen innemen”, liet Genk zondag alvast weten via een officieel bericht.

Mocht de transfer effectief doorgaan, zou FC Kopenhagen de derde club worden van Thorup dit seizoen. De 50-jarige Deen werd in augustus van dit jaar na twee speeldagen ontslagen bij AA Gent, waarop hij op 24 september zijn koffers neerzette in Genk. Thorup pakte 11 op 15 met Genk, waardoor de Limburgers oprukten naar een voorlopige zesde plaats in het (door corona in de war gebrachte) klassement.