Sir Bobby Charlton (83), clubicoon van Manchester United en wereldkampioen met Engeland in 1966, lijdt volgens de dokters aan dementie. Dat kwam zondag aan het licht in een interview met zijn vrouw Norma.

Charlton speelde tussen 1956 en 1973 meer dan 750 officiële wedstrijden voor Manchester United, waarvan meer dan 600 in de competitie. Naast drie landstitels won hij onder andere ook de Europacup I in 1968. In 1966, het jaar waarin hij met Engeland de wereldbeker won, werd hij ook verkozen tot Ballon d’Or. Eerder dit jaar overleed zijn twee jaar oudere broer Jack, die eveneens wereldkampioen werd met Engeland.

Het is een gitzwart weekend voor het Engelse voetbal, want vrijdag overleed ook al Nobby Stiles, oud-ploegmaat van Charlton bij Manchester United en basisspeler voor Engeland in de WK-finale van 1966. Stiles, die op 78-jarige leeftijd overleed in een verzorgingstehuis te Manchester, leed eveneens aan de ziekte van Alzheimer.