Jess Thorup (50) werd pas op 24 september aangesteld als nieuwe coach van Racing Genk. Amper 38 dagen na zijn aanstelling keert de Deen terug naar zijn thuisland.

Eind augustus werd de Deen ontslagen bij AA Gent. KRC Genk greep de kans en stelde hem aan als nieuwe coach, in Limburg volgde hij de ontslagen Hannes Wolf op. Thorup werkte slechts vijf wedstrijden af in Genkse loondienst. Nochtans leek de nieuwe coach na een elf op vijftien de Genkse trein opnieuw op de rails te hebben gezet.

Eerder was Thorup al actief in de Deense competitie bij Midtylland, waarmee hij de landstitel won. Na het ontslag van Stale Solbakken bij Kopenhagen ging de Deense vice-kampioen op zoek naar een nieuwe oefenmeester. Met 7 op 21 heeft FC Kopenhagen zijn start gemist in de Deense Superligaen. De afkoopsom zou rond de vier à vijf miljoen Deense kronen bedragen, zo’n 500 à 600 000 euro. Thorup tekent een contract tot de zomer van 2024.