Het was een verschrikkelijk moment gisterenavond in Luik. Iedereen die de beelden zag en vooral hoorde, wist meteen hoe laat het was. Het verdict is zoals verwacht hard: Zinho Vanheusden liep een gescheurde kruisband op, wordt deze week geopereerd en komt dit seizoen niet meer in actie.

Tijdens de rust van de partij Standard – KV Oostende sprak Vanheusden nog even met zijn ploegmaats, waarna zijn steeds in het stadion aanwezige vader hem naar huis bracht. Deze voormiddag werd hij onderzocht in het ziekenhuis en werd duidelijk dat de voorste kruisband van zijn rechterknie gescheurd is.

De 21-jarige Vanheusden liep voordien al twee knieblessures op: een gescheurde kruisband en een kraakbeenprobleem. Het ging toen tot twee keer toe om zijn andere knie. De extreem getalenteerde verdediger staat nu opnieuw een lange revalidatie te wachten.