Het avontuur van Luc Nilis als spitsentrainer van Ankaragücü zit er al op. De 53-jarige ex-Rode Duivel was pas in augustus van dit jaar aan de slag gegaan bij de Turkse eersteklasser, waar de Turkse Belg Fuat Çapa sinds dit seizoen trainer is, maar Nilis en Ankaragücü gaan nu al in onderling overleg uit elkaar.

Ankaragücü is allesbehalve goed aan het seizoen begonnen: de club uit Ankara staat na zes speeldagen laatste in de Süper Lig met slechts twee punten. Ankaragücü, dat vorig seizoen laatste eindigde in de Turkse hoogste divisie maar niet degradeerde vanwege de coronacrisis, scoorde in zes wedstrijden ook nog maar zes keer. Het contract van spitsentrainer Nilis werd na drie maanden al in onderling overleg ontbonden.

Het was Nilis’ derde job in Turkije, nadat hij eerder als assistent van Çapa fungeerde bij Kasımpaşa en Gençlerbirliği. De voorbije twee seizoenen was hij assistent-trainer bij VVV Venlo in de Eredivisie.