Sporting Charleroi heeft het contract van Joris Kayembe opengebroken. De tweevoudige Rode Duivel ligt nu tot 2023 onder contract op Mambourg, met optie op een extra seizoen.

Kayembe ziet zijn goede prestaties al een tijdje beloond worden. Eind september riep bondscoach Roberto Martínez de 26-jarige linkervleugelverdediger voor het eerst op bij de Rode Duivels, waarop Kayembe een kans kreeg in de vriendschappelijke interlands tegen Ivoorkust en Zwitserland. Een kleine twee maand later krijgt hij bij Charleroi, waar hij in januari van dit jaar neerstreek en sindsdien 22 wedstrijden speelde, een contractverlenging.

Nochtans zat de carrière van Kayembe nog geen jaar geleden stevig in het slop. Kayembe ruilde de jeugd van Standard in 2013 in voor FC Porto, maar daar mocht hij slechts één officiële wedstrijd in het eerste elftal spelen. Na uitleenbeurten aan FC Arouca en Rio Ave versaste de Portugese topclub hem in 2017 aan FC Nantes, waar hij aan in beide knieën een zwaar kruisbandletsel opliep en bijgevolg van 2017 tot januari 2020 slechts drie officiële wedstrijden speelde.

Advertentie