AA Gent heeft na de 1-2-nederlaag tegen Slovan Liberec een einde gemaakt aan de samenwerking met trainer Wim De Decker. De 38-jarige De Decker is de derde trainer die dit seizoen op de keien wordt gezet in Gent, na eerder Jess Thorup en László Bölöni.

AA Gent, vorig seizoen nog vicekampioen, is niet bepaald bezig aan zijn beste seizoen. Na twee speeldagen waarin verloren werd van STVV en KV Kortrijk kreeg de Deen Jess Thorup de bons. De keuze voor opvolger Bölöni die 3 op 9 pakte bleek een miscast, waarop de Roemeen na nog geen maand mocht opkrassen.

Bölöni’s assistent Wim De Decker nam het daarna van hem over, maar ook hij kon het tij niet keren in de Ghelamco Arena: in zeventien wedstrijden behaalde hij slechts zes punten. Na twaalf speeldagen bekleedt AA Gent een teleurstellende twaalfde plaats in de Jupiler Pro League met slechts vijf overwinningen en al acht verliespartijen, terwijl Gent in de Europa League 0 op 15 pakte in de groepsfase.

Advertentie