Hein Vanhaezebrouck begint aan zijn tweede termijn bij AA Gent. De komst van de 56-jarige voormalige kampioenenmaker van de Buffalo’s werd nog geen 24 uur na het ontslag van Wim De Decker bekend gemaakt door de club zelf.

Het gaat snel bij AA Gent. Daags na de 1-2-nederlaag tegen Slovan Liberec in de Europa League stelt AA Gent zijn vierde trainer van het seizoen voor. Dat is geen kleine naam: Vanhaezebrouck veroverde in 2015 immers de enige landstitel uit de clubgeschiedenis met AA Gent, en het seizoen daarop overwinterde hij met de club in de Champions League.

Toen de chemie in 2017 uitgewerkt bleek, verliet Vanhaezebrouck de Ghelamco Arena, om vervolgens bij RSC Anderlecht te belanden. Na een weinig succesvol avontuur daar focuste hij zich vooral op het analistenwerk, om uiteindelijk toch terug te keren naar Gent. Vanhaezebrouck tekende tot juni 2022 bij de Buffalo’s.

Advertentie