STVV heeft Peter Maes officieel voorgesteld als nieuwe T1. De 56-jarige Limburger ondertekende een contract voor 2,5 seizoenen op Stayen, waar hij de opvolger wordt van de Australiër Kevin Muscat.

De eerste opdracht van Maes: de club wegtrekken uit het degradatiemoeras. Na vijftien speeldagen staat de club immers pas voorlaatste met amper een punt meer dan Excel Moeskroen, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft dan de Kanaries. STVV won dit seizoen nog maar twee keer. “Ik ben supergemotiveerd, bereid om hard te werken. Ik hoop ook dat jullie me laten werken en geen oude koeien uit de gracht blijven halen”, klonk Maes bij zijn voorstelling echter alvast strijdvaardig. Met die oude koeien doelde hij uiteraard op de zaak Propere Handen.

STVV wordt Maes’ zevende club als trainer, na eerder Verbroedering Meerhout, Verbroedering Geel, KV Mechelen, KSC Lokeren, KRC Genk en Lommel SK. Met Lokeren boekte hij zijn grootste successen als trainer: naast twee bekerzeges (2012 en 2014) bereikte hij met de club ook driemaal Play-off 1 in vijf seizoenen. Individueel won hij als Lokeren-trainer ook de Trofee Raymond Goethals (2012), de Guy Thys Award (2013) en de titel van Trainer van het Jaar (2014).

Advertentie