KV Oostende maakte vanmiddag bekend de samenwerking met doelman Fabrice Ondoa per direct stop te zetten nadat de lokale politie van Oostende afgelopen weekend een ‘lockdownparty’ op het appartement van Ondoa moest stilleggen.

De 24-jarige doelman organiseerde zelf het lockdownfeest waarop een tiental personen aanwezig waren. Naast het overtreden van de coronamaatregelen werden ook de politieagenten ter plaatse verbaal belaagd door de aanwezigen. Na een politie-interventie van bijna 4 uur werden overigens ook 11 pv’s opgesteld. Gauthier Ganaye, Executive President en aandeelhouder van KV Oostende, reageerde ontgoocheld op het incident: “Als voetbalclub kunnen wij dergelijk egoïstisch en onverantwoord gedrag niet tolereren”. KV Oostende bleef voorlopig gespaard van coronabesmettingen en geeft met de beëindiging van het contract van de Kameroense doelman een duidelijk signaal.

Fabrice Ondoa is sinds 2018 actief bij de Kustboys en stond 22 keer tussen de palen. Ondoa had normaal gezien nog een contract tot 2022 bij KVO, maar ziet deze overeenkomst nu vroegtijdig beëindigd worden. Op 1 mei postte Fabrice Ondoa nog een hoopgevende boodschap op Instagram waarin hij de medewerkers van de zorg bewierookte en iedereen de raad gaf thuis te blijven met de hashtag #stayathome. Tijden veranderen.

Advertentie