Volgens de RTBF tekent Mbaye Leye morgen als trainer bij Standard, La DH houdt het bij gesprekken die in de juiste richting evolueren en morgen verdergezet worden. De Senegalees was vorig seizoen assistent van Michel Preud’homme en zag na diens vertrek als hoofdcoach afgelopen zomer af van het hoofdtrainerschap bij de beloften van Standard. De begin deze maand 38 jaar geworden Senegalees maakte de voorbije jaren indruk als analist en lijkt met zijn recente verleden als T2 ideaal geplaatst om te doen wat Montanier beloofde maar niet waarmaakte: zorgen voor tactische continuïteit, en dat met een spelersgroep die hij door en door kent.

Tijdens zijn spelerscarrière was het al duidelijk: Mbaye Leye zou ooit trainer worden. Meer dan van snelheid of kracht moest hij het, vooral in de laatste jaren van zijn loopbaan, hebben van de inhoud van zijn hersenpan. Hij werd alom geprezen als een erg intelligente voetballer en dezelfde conclusies worden getrokken wanneer men zijn optredens als analist op de Franstalige voetbalzenders beoordeelt. Nu lijkt hij te voldoen aan het profiel dat Standard op dit moment nodig heeft in zijn dug-out, want er is geen tijd om een lange aanloop te nemen en de club en zijn spelersgroep rustig te leren kennen.

Advertentie