Na een moeizame zoektocht heeft KV Mechelen haar nieuwe spits beet. De 22-jarige Nederlander Ferdy Druijf komt zeker tot het einde van het seizoen over van zusterclub AZ Alkmaar. Mechelen heeft wel een aankoopoptie, waardoor de spits in juni definitief kan overgenomen worden.

Na concrete interesse bij een paar Duitse clubs en Standard is Mechelen het dichter bij huis gaan zoeken. Zusterclub AZ Alkmaar (zelfde hoofdsponsor, AFAS Software) levert Malinwa zijn nieuwe doelpuntenmaker onder de naam van Ferdy Druijf. Hij is een rasechte Nederlander, afkomstig uit Uitgeest, niet ver van Alkmaar. In zijn jonge carrière speelde hij vooral bij de jeugdteams van AZ. In het seizoen 2018-2019 werd Druijf topschutter in de Nederlandse tweede klasse met 29 goals, zowel spelende voor Jong AZ als in een korte uitleenbeurt voor NEC Nijmegen.

De uitleenbeurt naar Mechelen voor Druijf is voor hemzelf noodzakelijk. Dit seizoen maakte hij nog maar negen optredens voor AZ (allemaal invalbeurten, red.) en kon maar één keer scoren. “Ik ben een hardwerkende spits die altijd aanwezig is in de box,” vertelt hij in zijn eerste interview bij Mechelen. “Ik heb scorend vermogen en geef nooit op. Ik wil weer alles gaan spelen.” Druijf was vorig seizoen wel een aantal keer beslissend voor AZ. In de groepsfase van de Europa League boog hij een 0-2-achterstand om in een gelijkspel, waardoor AZ op de laatste speeldag tweede eindigde en doorstootte naar de knock-outfase.

Met z’n 1m90 is Druijf een klassieke nummer 9. In het huidige elftal staat Kerim Mrabti op die plek, maar de Zweed kan ook vanop de flanken spelen. Het plan is om Druijf daadwerkelijk te laten spelen, ook al zit Mechelen de laatste weken (9 op 9 in de laatste drie wedstrijden, red.) in een winning mood. Het wordt voor trainer Wouter Vrancken nog een uitdaging om de ploeg aan te passen aan zijn nieuwe goaltjesdief. Druijf heeft al voor een eerste keer meegetraind met de groep.

Advertentie