Het lijkt wel of Zulte Waregem er plots een nieuwe spits bij heeft. Francky Dury moest na het uitvallen van Jelle Vossen tegen Moeskroen op zoek naar een alternatief. Vreemd genoeg werd dat niet Gianni Bruno, die vanop de rechterkant bleef spelen, maar de jonge Griek Nikolaos Kainourgios (22).

Juni 2019

In de zomer van 2019 strijkt de onbekende Nikolaos Kainourgios neer aan de Gaverbeek. Na een testperiode van drie weken krijgt hij een contract van 1 jaar met optie op een bijkomend jaar. Hij komt over van de Griekse tweedeklasser Sparta FC, waar hij als aanvaller speelde en 4 doelpunten maakte in 25 wedstrijden. De club degradeerde in dat jaar overigens naar de derde klasse in Griekenland.

Kainourgios komt in de eerste wedstrijd van het seizoen 2019-2020 verrassend aan de aftrap als linksback, Essevee verliest met 0-2 tegen KV Mechelen. In de volgende vijf wedstrijden blijft hij op de bank en daarna is hij niet meer in de selectie te bespeuren.

Februari 2020

Plots duikt de Griek weer op, hij speelt 90 minuten in een 1-1-gelijkspel tegen Oostende. De volgende wedstrijd verdwijnt hij naar de bank en toen kwam de coronabreak. In zijn eerste seizoen komt Kainourgios aan slechts 152 speelminuten.

Juni 2020

De optie in het contract van Kainourgios wordt gelicht, hij blijft een jaar langer aan de Gaverbeek. Essevee ziet wel iets in de jonge Griek, maar veel speelkansen krijgt hij niet. In de eerste 17 speeldagen mocht Kainourgios slechts twee keer invallen.

December 2020

Op speeldag 18 krijgt hij een nieuwe kans. Kainourgios start aan de wedstrijd op het veld van Anwerp, deze keer als linkervleugelaanvaller. Essevee wint met 0-1 en Kainourgios krijgt in de volgende matchen meer kansen op zijn nieuwe positie. Echt overtuigen kan hij vooralsnog niet en hij wordt in de daaropvolgende wedstrijden vroegtijdig naar de kant gehaald.

Januari 2021

De polyvalente Griek is zijn basisplaats weer kwijt en moet vanop de bank toekijken hoe Essevee in de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar Moeskroen over de knie legt. In die wedstrijd valt Vossen geblesseerd uit en is Bruno de enige overgebleven spits.

Voor de wedstrijd tegen Waasland-Beveren verrast Francky Dury vriend en vijand. Niet Gianni Bruno, maar Nikolaos Kainourgios krijgt de opdracht om ‘oorlog te maken’ diep in de spits. Na 36 minuten knikt Kainourgios een voorzet van De Bock binnen, tien minuten voor tijd is hij goed gevolgd op de gemiste penalty van Bruno en trapt hij de 1-4 tegen de touwen. Op één avond scoort de Griek zijn eerste twee doelpunten voor Essevee, een mooie beloning voor zijn geduld en het harde werk dat hij het afgelopen anderhalf jaar leverde.

Advertentie