Waasland-Beveren heeft Bill Lathouwers (21) terug naar België gehaald. Het jeugdproduct van Antwerp tekende vorige zomer bij MVV, maar maakt vijf maanden later dus de overstap naar de Freethiel, waar hij het mogelijke vertrek van Lucas Pirard naar Union Sint-Gillis moet opvangen. Lathouwers ondertekende een contract van anderhalf jaar met optie.

Lathouwers genoot zijn jeugdopleiding bij Antwerp, maar slaagde er daar niet in om op te boksen tegen Sinan Bolat, Yves De Winter en Jens Teunckens. Afgelopen zomer ging hij zijn geluk zoeken in de Keuken Kampioen Divisie, maar bij MVV verloor hij na negen wedstrijden op rij in de basis zijn basisplaats aan Mike Havekotte.

Waasland-Beveren anticipeert met de komst van Lathouwers op het mogelijke vertrek van Lucas Pirard. De 25-jarige doelman, die dit seizoen tijdens de eerste vier speeldagen in doel stond maar daarna zijn plaats verloor aan Nordin Jackers, staat immers dicht bij een overgang naar Union Sint-Gillis.

Advertentie