STVV heeft Dimitri Lavalée een halfjaar na zijn transfer naar FSV Mainz 05 terug naar België gehaald. De 24-jarige verdediger, die bij Mainz niet tot een Bundesliga-debuut kwam, wordt door de Duitse club tot het einde van het seizoen verhuurd aan de Truienaars. STVV bedong ook een aankoopoptie in het huurcontract.

Lavalée maakte afgelopen zomer de overstap van Standard, dat hem na zijn sterk debuut in Frankfurt nochtans een nieuw contract aanbod, naar FSV Mainz 05, maar kwam daar niet verder dan vier wedstrijden met het B-elftal in de Regionalliga Südwest, het vierde niveau in het Duitse voetbal. Lavalée, die vorig seizoen acht wedstrijden speelde voor zijn opleidingsclub Standard, mag zich nu in België komen bewijzen bij de Kanaries.

Lavalée is de derde winterversterking voor STVV, na Christian Brüls (KVC Westerlo) en Ilombe Mboyo (KV Kortrijk).

Advertentie