AC Milan heeft met Mario Mandžukić een extra brok ervaring binnengehaald. De 34-jarige aanvaller zat zonder club nadat zijn contract bij Al-Duhail SC was afgelopen en tekende een contract tot op het einde van het seizoen in San Siro, met optie op een bijkomend seizoen.

Met Mandžukić krijgt Zlatan Ibrahimović er een spitsmaatje bij die de Serie A van binnen en van buiten kent. De Kroaat liet in het verleden zijn kanon spreken bij onder andere Dinamo Zagreb, VfL Wolfsburg, Bayern München en Atlético Madrid, maar ook bij Juventus: tussen 2015 en 2019 speelde hij 162 officiële wedstrijden voor De Oude Dame, waarin hij 44 keer scoorde.

Mandžukić krijgt bij AC Milan het rugnummer negen. Sinds het vertrek van Filippo Inzaghi een kleine tien jaar geleden droegen onder andere Alexandre Pato, Mattia Destro, Luiz Adriano, Gianluca Lapadula en André Silva het iconische rugnummer van Super Pippo. Geen van hen liet een onuitwisbare indruk na in het Milan-shirt.

Advertentie