Klaas-Jan Huntelaar keert op z’n 37e terug naar oude liefde Schalke 04. De Nederlandse spits van Ajax speelde van 2010 tot 2017 al bij de zevenvoudige Duitse landskampioen, die momenteel volop tegen de degradatie vecht in de Bundesliga.

Huntelaar keerde in de zomer van 2017 in principe al terug naar het oude nest: de 76-voudige international tekende toen immers voor Ajax, de club die hij in december 2008 had verlaten voor Real Madrid. Maar drieeënhalf jaar later maakt Huntelaar op z’n 37e dus nóg eens een comeback bij een ex-club van hem.

Ook op zijn oude dag is Huntelaar nog steeds goed bij schot: dit seizoen was hij in veertien wedstrijden goed voor zeven goals. Bij Schalke 04 stond zijn teller bij zijn afscheid in 2017 op 126 goals in 240 wedstrijden. In Gelsenkirchen hoopt men alvast dat The Hunter daar nog een pak goals bijdoet, want na zeventien speeldagen staat Schalke (gedeeld) laatste op zeven punten van een veilige vijftiende plaats.

Advertentie