Cercle Brugge heeft Hannes Van der Bruggen (27) overgenomen van KV Kortrijk. De Kortrijk-aanvoerder was komende zomer transfervrij, maar de Kerels ontvangen nu alsnog een transfersom van Cercle, dat Kylian Hazard uit de kern zette.

Van der Bruggen was sinds zijn komst in januari 2017 een vaste waarde bij Kortrijk, maar eerder dit seizoen raakten Van der Bruggen en Kortrijk het niet eens over een nieuw contract, waardoor het al sinds eind vorig jaar vaststond dat de ex-Gent-speler op het einde van het seizoen transfervrij zou zijn. De Kortrijkzanen kregen echter nog een onverwachte meevaller, want ze krijgen nu alsnog 300.000 euro van Cercle Brugge voor hun aanvoerder.

Ook aan uitgaande zijde komt er mogelijk nog nieuws bij Cercle Brugge, want Kylian Hazard is volgens trainer Paul Clement uit de A-kern gezet. De 25-jarige linksbuiten was in november al eens drie weken uit de selectie gezet. Hazard, die nog een contract tot 2023 heeft in het Jan Breydelstadion, werd onlangs gelinkt aan een overgang naar het Turkse Konyaspor.

Advertentie