Thibaut Courtois en Eden hazard trokken voor de 1/16e finales van de Spaanse Copa del Rey als bankzitters naar derdeklasser Alcoyano. Een hapklare brok, bleek een zure appel te zijn voor de Koninklijke, die na verlengingen met 2-1 de boot in ging tegen een tienkoppig Alcoyano.

De Spaanse grootmacht – die aantrad met een veredeld B-elftal – domineerde de eerste helft en klom op slag van rust verdiend op voorsprong via de Brazilaan Éder Militão. Ook na de pauze was Real de betere ploeg, maar een verlossende tweede treffer bleef uit. Het doelpunt viel tien minuten voor tijd zowaar aan de overkant. José Solbes scoorde de gelijkmaker voor de thuisploeg.

Met een 1-1-stand na de reguliere speeltijd, volgden er verleningen. Invaller Hazard zag hoe Alcoyano zichzelf in eigen voet schoot met een tweede gele en dus rode kaart voor Ramón López. Een geschenk in cadeauverpakking voor de Spaanse landskampioen, maar niets was minder waar.  

Op een knap uitgespeelde tegenaanval trapte invaller Juanan Casanova zijn ploeg vijf minuten voor tijd op 2-1. Los Blancos hadden geen antwoord meer op de late tegentreffer en moeten na de uitschakeling in de Spaanse Super Cup vorige week, nu ook een streep trekken door de Copa del Rey.

Een nieuwe opdoffer voor Zinédine Zidane en Co die in eigen land enkel nog de competitie hebben om op te focussen. En wat gezegd van laagvlieger Alcoyano. Een stunt van formaat van de Oost-Spaanse club uit Valencia, die een feestende nacht – zij het in eigen bubbel – tegemoet gaat.

Advertentie