Ricardo Sá Pinto is de nieuwe trainer van Gaziantep FK, de Turkse club van Kevin Mirallas. De ex-coach van onder andere Standard ondertekende een contract van tweeënhalf jaar bij de nummer vier uit de Turkse Süper Lig.

Sá Pinto is zijn cv aardig aan het opsmukken sinds zijn vertrek bij Standard in 2018. Sindsdien was de 55-voudige Portugese international als trainer aan de slag bij Legia Warschau, SC Braga en CR Vasco da Gama. Bij die laatste club moest hij eind vorig jaar vertrekken nadat de club onder zijn leiding na een degradatieplek was gezakt.

Gaziantep FK, dat in 2019 zijn debuut maakte in de Süper Lig, staat na negentien speeldagen op een knappe vierde plaats in de Süper Lig, op vier punten van het leidersduo Beşiktaş JK en Fenerbahçe dat evenwel een wedstrijd minder gespeeld heeft. Ex-Rode Duivel Kevin Mirallas droeg met drie goals in dertien competitiewedstrijden waaronder eentje in de 1-2-zege bij regerend landskampioen Istanbul Başakşehir alvast zijn steentje bij.

Advertentie