Union Sint-Gillis heeft de transfer van Lucas Pirard afgerond. De 25-jarige doelman wordt voor een half seizoen gehuurd van Waasland-Beveren, waar Nordin Jackers de nummer één in doel is.

Pirard begon zowel het seizoen 2019/20 als het huidige seizoen als eerste doelman bij Waasland-Beveren, maar telkens verloor hij zijn plaats aan Jackers al was het vorig seizoen de jonge Brent Gabriël die zijn kans greep toen Pirard na drie speeldagen uitviel. Het jeugdproduct van Standard zal ook bij Union zijn tenen mogen uitkuisen, want bij de 1B-leider is Anthony Moris momenteel de onbetwistbare nummer één in doel.

Verwacht wordt dat Pirard de rol van Adrien Saussez als tweede doelman zal overnemen. Eerder deze winter zag Union ook al de 30-jarige Noorse doelman Anders Kristiansen terugkeren naar Sarpsborg 08 FF, de club waar de Brusselaars hem in 2018 wegplukten.

Advertentie