De Australische doelman Mathew Ryan (Brighton) wordt tot het einde van dit seizoen verhuurd aan Arsenal FC. De ex-keeper van Club Brugge en KRC Genk zal een back-up voor de Duitse Bernd Leno zijn. Ryan was drie seizoenen lang de onbetwiste nummer één voor The Seagulls, maar moest na elf basisplaatsen en een zwak seizoensbegin zijn basisplaats afstaan.

Vrijdagmiddag verraste Arsenal FC de Britse media door Mat Ryan te presenteren als Gunner. Geen enkel medium was hiervan op de hoogte. Het zou een simpele uitleenbeurt betreffen tot het einde van dit seizoen.

Bij Arsenal zal hij tweede doelman worden achter Bernd Leno. Britse Arsenal-watchers melden dat dit een ‘snelle tussenoplossing’ is om zich voor te bereiden op een volwaardige, vaste tweede doelman in de zomer. Vorige zomer haalde Arsenal de IJslandse Alex Runarsson, die initieel al niet bovenaan het lijstje stond, maar hij voldoet niet.

Advertentie