Chelsea heeft een einde gemaakt aan de samenwerking met Frank Lampard. Het 42-jarige clubicoon van de club betaalt het gelag voor de teleurstellende resultaten van dit seizoen.

Lampard droeg als speler dertien jaar het shirt van Chelsea, maar als trainer blijft zijn verblijf op Stamford Bridge dus beperkt tot anderhalf jaar. Lampard parkeerde een door het transferverbod verjongd Chelsea vorig seizoen op een vierde plaats, maar dit seizoen staan The Blues slechts negende in de Premier League weliswaar op slechts vijf punten van een vierde plaats. Gezien de miljoenentransfers die Chelsea afgelopen zomer deed (Kai Havertz, Timo Werner, Ben Chilwell, Hakim Ziyech, Edouard Mendy) mogen deze resultaten gerust teleurstellend genoemd worden.

Als mogelijke opvolger wordt de naam van Thomas Tuchel, die in december vorig jaar ontslagen werd bij Paris Saint-Germain, genoemd.

Advertentie