RSC Anderlecht stalt Bubacarr Sanneh voor de rest van het seizoen bij de Deense eersteklasser Aarhus GF. Er is niet meteen sprake van een aankoopoptie voor de Gambiaanse verdediger, die bij Anderlecht compleet op een zijspoor was geraakt.

In de zomer van 2018 betaalde Anderlecht nog acht miljoen euro aan FC Midtjylland, maar de Gambiaan kon zijn kunstjes uit Denemarken nooit herhalen in het Astridpark. Uitleenbeurten aan Göztepe SK en KV Oostende draaiden evenmin uit op een succes, waarna Sannah op een totaal zijspoor raakte bij Anderlecht. Paars-wit hoopt nu dat een terugkeer aan Denemarken soelaas kan bieden.

Het is de tweede keer in een paar dagen tijd dat Anderlecht in contact komt met Denemarken, want afgelopen weekend rondde paars-wit de komst van de Deense aanvaller Jacob Bruun Larsen (22) af. Larsen, die vooral als linksbuiten uit de voeten kan, wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van TSG 1899 Hoffenheim. Anderlecht slaagde er, in tegenstelling tot Majeed Ashimeru en Abdoulay Diaby, niet in om een aankoopoptie te bedingen voor Larsen, die in januari 2020 voor negen miljoen euro de overstap maakte van Borussia Dortmund naar Hoffenheim.

Advertentie