Anderson Esiti doet het seizoen op huurbasis uit bij de Turkije. De 26-jarige Nigeriaanse middenvelder kwam bij PAOK Thessaloniki niet veel meer aan spelen toe en wordt nu tijdelijk verhuurd aan Göztepe SK, dat een aankoopoptie bedong in het huurcontract.

Esiti kwam in drie seizoenen AA Gent 95 keer in actie, maar bij PAOK Saloniki wil het voorlopig niet lukken voor de Nigeriaan: vorig jaar speelde hij 29 wedstrijden in alle competities, dit seizoen kwam hij naast vier Europese wedstrijden slechts negen keer in actie in de Super League, waarvan zes keer slechts een helft of minder. PAOK betaalde anderhalf jaar geleden nochtans 3,5 miljoen euro aan Gent voor de Nigeriaanse middenvelder.

Eerder deze wintertransferperiode versterkte Göztepe zich op huurbasis al met Peter Žulj (27). De Anderlecht-huurling was er in zijn eerste twee wedstrijden meteen goed voor drie goals. Met Alpaslan Özturk (ex-Beerschot en -Standard) loopt er bij Göztepe trouwens nóg een oude bekende uit de Jupiler Pro League rond.