RC Genk stuurt Mats Møller Dæhli voor zes maanden naar de Duitse tweedeklasser 1. FC Nürnberg. De Duitsers bedongen ook een aankoopoptie voor de 25-jarige Noorse middenvelder, die al sinds september niet meer aan spelen toekwam bij Genk.

Voor Dæhli wordt het een terugkeer naar Duitsland, want Genk plukte de Noor vorige winter weg bij FC St. Pauli. Vanwege de stopzetting van de competitie in maart kon hij vorig seizoen slechts drie wedstrijden spelen voor Genk, maar Dæhli sloot het seizoen wel af met een doelpunt in de laatste wedstrijd tegen KV Oostende.

Dit seizoen raakte Dæhli niet verder dan vijf wedstrijden – het 2-2-gelijkspel tegen KV Oostende was zijn (voorlopig) laatste wedstrijd voor Genk. Nürnberg kan zijn hulp alleszins gebruiken, want na zeventien speeldagen staat de ex-club van Timmy Simons slechts twaalfde in de 2. Bundesliga.

Advertentie