Anderlecht is momenteel de zwakste uitploeg van onze vaderlandse competitie. Met een schamele 10 op 33 bengelt paars-wit helemaal onderaan in het uitklassement. De cijfers spreken voor zich, de Belgische recordkampioen heeft een serieus uitcomplex. Een schril contrast met het thuisklassement, waar Anderlecht bovenaan staat met 26/36.

Twee wedstrijden gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en vijf wedstrijden verloren. Dat is de pijnlijke uitbalans van RSC Anderlecht dit seizoen. Enkel op het veld van Waasland-Beveren (2-4) en op dat van KV Kortrijk (1-3) kon paars-wit zegevieren. RSCA schiet zichzelf te vaak in de voet op verplaatsing. Herinner u de wedstrijden op KV Mechelen, AA Gent, Charleroi, OH Leuven en Eupen, waar Anderlecht niet efficiënt genoeg was voorin of achterin onnodige fouten liet noteren.

Het uitcomplex is eigenlijk niets nieuws. Vorig seizoen pakte Anderlecht buitenshuis 17/42 (de laatste uitwedstrijd, op STVV, ging door COVID-19 niet door). Een seizoen eerder, in 2018/2019, had Anderlecht andermaal een buis op het uitrapport, 21/45. We moeten al terugkeren naar het seizoen 2017/2018 om een geslaagd uitrapport te noteren, 25/45.

De magere cijfers buitenshuis staan natuurlijk in schril contrast met de 26/36 in het eigen Lotto Park. Daarmee is Anderlecht de beste thuisploeg van het moment. Als paars-wit dit kan volhouden tot het einde van het seizoen, zijn ze voor het eerst sinds het seizoen 2013/2014 de beste thuisploeg in de Belgische hoogste klasse.

Vanavond (21u) staat de – voor Anderlecht altijd lastige – uitwedstrijd op het veld van Moeskroen gepland. De laatste zege in competitieverband op Le Cannonier dateert van november 2017 (1-2). Benieuwd of de troepen van Vincent Kompany straks kunnen wegkomen van de laatste plaats in het uitklassement.

Advertentie