Kwartfinale Coppa Italia, Inter tegen AC Milan. Bij gebrek aan toeschouwers een partij zonder thuisvoordeel, maar wel een met een onwaarschijnlijk scenario. Zlatan Ibrahimovic brak de wedstrijd open met een knap doelpunt, waarna hij minutenlang in de clinch ging met Romelu Lukaku. De Zweed leek daarbij veel kalmer dan de spits van de Rode Duivels, maar pakte in de tweede helft een tweede geel karton. Daardoor kon Inter de druk nog meer opvoeren, hoewel het wel onderbroken werd door een blessure van – jawel – de scheidsrechter. In minuut 90+7 versierden I Nerazzurri een vrije trap op een mooie positie, en niemand minder dan Christian Eriksen schilderde Inter naar de volgende ronde.

Christian Eriksen is dus nog altijd een speler van Inter. Ontevreden met zijn speeltijd dit seizoen leek de 28-jarige Deen op weg naar de uitgang, vooral omdat hij de interesse genoot van een aantal grote clubs. PSG, dat nu wel eerder voor Dele (Tottenham) lijkt te gaan, was al geïnteresseerd en met Mauricio Pochettino als nieuwe trainer zou de transfer erg logisch klinken. Met Leicester City, zijn ex-club Tottenham en zelfs Manchester United werden ook een aantal Engelse clubs genoemd.

Eriksen mag echter niet vertrekken, zo vertelde Inter-coach Eriksen na afloop van de bekerderby. “Christian Eriksen zal bij Inter blijven. Hij vertrekt niet, aangezien we zelf geen enkele speler zullen kopen. Ik ben erg blij voor zijn doelpunt.” In de Serie A liet de Deen dit seizoen vooralsnog 4 basisplaatsen en 5 invalbeurten noteren.

Advertentie