STVV leek in de Gentse Ghelamco Arena lange tijd op weg te zijn naar drie gouden punten, maar de Kanaries schoten zichzelf diep in blessuretijd in eigen voet. Een weggegeven overtreding op de rand van de zestien leidde tot een late Gentse gelijkmaker. Invaller Ibrahima Sankhon, die de bewuste overtreding maakte, werd na de wedstrijd door de STVV-supporters op de korrel genomen.

De fraaie openingstreffer van Facundo Colidio in de eerste helft leek voldoende te zijn om Sint-Truiden een vierde uitoverwinning op rij te bezorgen, maar het venijn bevond zich in de staart van de partij. In de laatste van vier toegevoegde minuten beging STVV-invaller Ibrahima Sankhon een overtreding op Alessio Castro-Montes. De flankverdediger van AA Gent was op weg richting Truiense zestien, waarop de Guineeër besloot hem neer te halen. Een gele kaart – zijn zevende van het seizoen – was zijn deel.

Op de vrije trap die volgde, belandde de bal voor de voeten van Laurent Depoitre. De ingevallen AA Gent-spits twijfelde niet en knalde richting doel, waar STVV-verdediger Jonathan Buatu het leer knullig via zijn doelman Daniel Schmidt in eigen doel werkte.

Alles opgeteld een verdiende gelijkmaker voor de thuisploeg in het absolute slot van de partij, zuur puntenverlies daarentegen voor de troepen van Peter Maes in de strijd om het behoud.

Op sociale media wezen heel wat Truiense supporters vlak na het fluitsignaal de ingevallen Sankhon aan als boeman. De 25-jarige verdediger werd samen met Samy Mmaee vlak voor het ingaan van de extra tijd de wei ingestuurd, en was in het slot verantwoordelijk voor de bewuste vrijschop die de 1-1 inluidde, iets waar de fans uit Haspengouw allesbehalve gelukkig mee waren. “Hij is een ongeleid projectiel” en “dom, dommer, domst”, klonken de verwijten.

Sankhon zat de vorige twee wedstrijden niet in Maes’ selectie en verloor zijn basisplaats in de uitwedstrijd tegen Zulte Waregem na het pakken van een zoveelste gele kaart. Ook de wissel van Mmaee – die vorige week in de clinch lag met de fans na een lacherige post op Instagram over de supporters – werd niet op gejuich onthaald. Sommige fans verweten de Lommelse trainer van Sint-Truiden dan weer twee onnodige wissels doorgevoerd te hebben vlak voor tijd.

Beide ploegen schieten door de puntendeling niet veel op in de stand. AA Gent staat elfde in het klassement, Sint-Truiden blijft hangen op vijftiende stek. Komend weekend trekken Hein Vanhaezebrouck en Co naar Anderlecht, STVV maakt zich op voor een degradatieduel tegen de laatste in de stand Cercle Brugge.

Advertentie