RSC Anderlecht stuurt Michel Vlap op huurbasis naar de Bundesliga. De 23-jarige middenvelder wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Arminia Bielefeld, dat geen aankoopoptie heeft.

Michel Vlap en Anderlecht, het is een moeilijk huwelijk. Paars-wit betaalde in de zomer van 2019 zeven miljoen euro voor de toenmalige Heerenveen-speler. Vlap maakte vorig seizoen tien goals voor paars-wit, in een verkort seizoen nota bene, maar toch bracht de Nederlander lang niet wat er van hem verwacht werd. Dit seizoen haalde hij zelfs geregeld de selectie niet, al kwam hij de laatste weken mede door blessurelast en het vertrek van Percy Tau weer wat vaker aan spelen toe.

Bij Arminia Bielefeld zal Vlap tegen de degradatie moeten voetballen: na negentien speeldagen staat die Arminen, waar met Nathan De Medina nog een andere speler met een Anderlecht-verleden speelt, zestiende in de Bundesliga – evenwel met evenveel punten als nummer vijftien Hertha BSC.

Advertentie