Tarik Tissoudali zet zijn carrière verder bij KAA Gent. De 27-jarige aanvaller kon rekenen op veel buitenlandse interesse, waaronder het DC United van Hernán Losada, maar Tissoudali koos voor de Ghelamco Arena. Hij ondertekende een contract tot 2023 bij de Buffalo’s.

Dat Tissoudali gewild zou zijn op de wintertransfermarkt was geen verrassing: het contract van de Marokkaanse Nederlander, die dit seizoen al goed was voor acht goals en zes assists, zou normaal gezien komende zomer aflopen. Een van de opvallende geïnteresseerde clubs was DC United, de club waar ex-Beerschot-trainer Hernán Losada sinds kort trainer is.

De transferprijs van Tissoudali zou volgens Gazet van Antwerpen tussen de 700.000 en 1 miljoen euro liggen. Beerschot bedong ook een doorverkooppercentage op de flankaanvaller, die de duurste uitgaande transfer ooit wordt van het in 2013 heropgestarte Beerschot.

Advertentie