Club Brugge stuurt Simon Deli terug naar Slavia Praag. Blauw-zwart, die in de zomer van 2019 tweeënhalf miljoen euro betaalde voor Deli, leent de Ivoriaanse verdediger voor de rest van het seizoen uit aan de Tsjechische club, die geen aankoopoptie kon bedingen.

Deli heeft een lange geschiedenis in Tsjechië. In 2012 streek de Ivoriaan er als twintigjarige neer bij Sparta Praag, maar na enkele uitleenbeurten stapte hij in 2015 over naar stadsrivaal Slavia Praag. Daar brak hij door, waarop in 2019 een transfer naar Club Brugge volgde.

Vorig seizoen was Deli een vaste waarde in het kampioenenelftal van blauw-zwart, maar dit seizoen werd hij voorbijgestoken door zijn tien jaar jongere landgenoot Odilon Kossounou. Deli werd de voorbije weken gelinkt aan Fenerbahçe – waar Club Brugge inmiddels Nabil Dirar haalde – en AS Saint-Étienne, maar het is dus Slavia Praag dat de handtekening van Deli wist te bemachtigen.

Advertentie