RSC Anderlecht heeft op de slotdag van de wintertransfer een oplossing gevonden voor Landry Dimata. De 23-jarige aanvaller wordt verhuurd aan RCD Espanyol, dat een aankoopoptie wist te versieren.

Dimata nam in zijn debuutseizoen bij Anderlecht, 2018/19, een vliegende start met dertien goals in 24 wedstrijden vooral het allerbegin, met vijf goals in vier competitiewedstrijden, was veelbelovend. De aanvaller herstelde echter nooit echt van zijn knieblessure, die hem onder andere het hele seizoen 2019/20 kostte.

Dit seizoen leek er weer beterschap te komen, want de ex-spits van onder andere KV Oostende en VfL Wolfsburg scoorde op de tweede en derde speeldag tegen respectievelijk STVV en Excel Moeskroen en werd in die periode zelfs voor het eerst opgeroepen voor de Rode Duivels. Uiteindelijk moest er toch een oplossing gevonden worden voor Dimata, die te weinig aan spelen toekwam om écht weer in het ritme te komen. Die oplossing werd een uitleenbeurt aan de Spaanse tweedeklasser RCD Espanyol.

Advertentie