Cristian Benavente trekt opnieuw het shirt van Sporting Charleroi aan. De 26-jarige Peruaan, die sinds oktober door Pyramids FC werd uitgeleend aan Antwerp FC, doet het seizoen op huurbasis uit bij Sporting Charleroi. De Carolo’s bedongen ook een aankoopoptie voor de middenvelder, die van januari 2016 tot januari 2019 al in het Stade du Pays de Charleroi speelde.

Benavente werd in het najaar op de Bosuil binnengehaald voor een heel seizoen, maar na vier maanden komt er al een breuk in het huwelijk. De negentienvoudige Peruaanse international kon de hoge verwachtingen niet inlossen: in vijftien wedstrijden was hij goed voor slechts twee goals (waarvan een tegen Charleroi) en één assist. Bij Charleroi was hij destijds goed voor 29 goals en 10 assists in 102 wedstrijden.

Tussen zijn vertrek bij Charleroi en zijn terugkeer naar België speelde Benavente in het seizoen 2019/20 ook nog op huurbasis bij FC Nantes. Bij Pyramids zelf, dat destijds zes miljoen euro betaalde aan Charleroi, zette hij in twaalf wedstrijden drie goals en vier assists achter zijn naam.

Advertentie